Grimm re-edit

zondag 13 oktober 2019 15:40 - 17:10
Deuren open
15:10 - 16:10
Locatie
Groene Zaal
Genre
drama
Beschrijving
Helaas blijkt Alex van Warmerdam op 13 oktober verhinderd te zijn. Bij de vertoning van zondag 13 oktober 15.40 uur tijdens Filmfestival Hilversum is Alex' broer en producent Marc van Warmerdam aanwezig voor een Q&A!
Marc van Warmerdam is een Nederlandse film- en theaterproducent, directeur van muziektheatergezelschap Orkater en filmproductiemaatschappij Graniet Film.

★★★★ ‘De herziene versie van GRIMM is een buitenkansje om in Alex van Warmerdams keuken te kijken’ ‘De beste momenten van het origineel zijn gelukkig bewaard gebleven’ de Volkskrant

'Grimm re-edit' is een modern sprookje dat begint als een variant op Hans en Grietje en gaandeweg verandert in een roadmovie, thriller en western. De geestige film begint in een winters Hollands landschap waar een armlastige man zijn zoon Jacob (Jacob Derwig) en dochter Marie (Halina Reijn, van wie wij deze maand ook haar regiedebuut 'Instinct draaien'), in het bos achterlaat. Een briefje van hun moeder sommeert hen naar een oom in Spanje te gaan. Eenmaal in Spanje wordt Marie verliefd op een rijke chirurg die samenwoont met zijn zwijgzame zus. Voor Jacob is er geen plaats meer. 

Film- en theatermaker, schrijver en schilder Alex van Warmerdam is zonder twijfel een van de belangrijkste creatieve geesten van Nederland. Veel van zijn films werden geprezen en bekroond met een Gouden Kalf, waaronder 'Abel', 'De Noorderlingen', 'Oer' en 'De Laatste dagen van Emma Blank'. Ook internationaal ontving Van Warmerdam lof, onder andere toen 'Borgman' in 2013 geselecteerd werd voor de hoofdcompetitie van het Filmfestival van Cannes en daar een minutenlange staande ovatie kreeg. Ondertussen is Van Warmerdam alweer bezig met de voorbereidingen van zijn nieuwe speelfilm 'NR.10'. 'Grimm re-edit' gaat in première op het Nederlands Filmfestival.
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden